RSS

Blog berichten van '2013' 'september'

De Geboortestenen voor september - in blauw: van rust tot creativiteit

Een september kind viert het leven met kostbare blauwe saffieren, lapis lazuli en asters of dagwinde. De aster symboliseert liefde, geloof en wijsheid, terwijl de Ipomoea staat voor liefde en genegenheid.

De saffier behoort tot de korund (aluminiumoxide) mineralen en bestaat in alle kleuren van de regenboog. De rode variant noemt men robijn. Medium blauw tot violet blauw zijn de meest geliefde saffiertinten. Deze zeer harde edelsteen wordt vaak verhit om de kleur te verbeteren.

Men beweert dat hij tegen kwaad en afgunst zou beschermen, en de drager hemelse zegeningen zou verstrekken. Hij wordt gebruikt in meditatie om innerlijke rust te creëren en stimuleert persoonlijke expressie. Hij is doorgaans de edelsteen voor de 45e huwelijksverjaardag.

Lapis-lazuli werd gezien als de saffier van de antieke wereld. Het is een ondoorzichtige (half)edelsteen met een diepe nachtblauwe kleur gevlekt met gekkengoud. Het werd vroeger vermalen tot ultramarijn, een verf pigment. Het bevat vooral lazuriet, wit calciet en pyriet. Hoe minder calciet het bevat, hoe waardevoller het is.

Er wordt gezegd dat deze relatief zachte edelsteen iemands inzicht, intellect en bewustzijn verscherpt. Lapis is zowel de steen van de creativiteit als van de waarheid. Er wordt verondersteld dat het slapeloosheid tegengaat en dus welverdiende rust brengt.

Nog een gezegende verjaardag!